-
Moules marinières
AIP. Musslor är nyttigt och innehåller omega 3 och mineraler. Du hittar färska musslor i nät i de flesta fiskdiskar. Det är värt besväret att koka egna musslor. Tips: servera några musslor som förrätt med en klick kokosgrädde med finhackad dill, salt och pressad citron.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 nät Färska musslor 2 st Schalottenlökar, finhackade 2 st Vitlöksklyftor, finhackade 1 knippe Färsk persilja 3 dl Vitt torrt vin eller en liten flaska alkoholfritt matlagningsvin, vin kan bytas ut mot vatten 2 dl Fiskbuljong (det går bra utan) 1 st Citron till servering Lite Havssalt Gör så här:
-
1)
Borsta musslorna ordentligt med en stålborste eller liten vass kniv. Få bort alla alger och smuts som växt fast. Släng alla musslor som är skadade i skalet. Om en mussla är lite öppen, knacka den i bordet och om den sluter sig inkludera den, annars släng.
-
2)
Ta fram en djup stor gryta och stek den finhackade löken och vitlöken i lite olivolja i botten på grytan. Tillsätt persiljan och höj värmen på högsta.
-
3)
Häll i vinet - eller motsvarande vatten - och och fiskbuljongen och koka upp på högsta värme. Lägg i musslorna och lägg på ett lock. Låt det puttra i ca tre minuter. Lyft locket och rör om ordentligt bland musslorna. Lägg på locket någon minut till.
-
4)
Musslorna är färdiga när de är öppna. Lägg upp musslorna i en djup tallrik och häll över vätskan. Salta eventuellt något. Servera med varsin citronklyfta.
-
5)
Ps. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








