-
Mustig svampsoppa
AIP. Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en härlig mustig smak
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
400 g Svamp, t ex skogschampinjoner 5 dl Blomkålsbuketter 2 st Schalottenlökar 2 st Vitlöksklyftor 1 tsk Timjan, torkad 1 tsk Dragon, torkad 2 msk Kokosolja att steka i 5-7 dl Vatten/buljong Några nypor Havssalt - efter smak Gör så här:
-
1)
Stek finhackad lök och vitlök på låg värme i olivolja.
-
2)
Häll i den hackade svampen och låt den stekas ned till hälften. Salta och smaka av.
-
3)
Lyft undan några msk av svamp- och lökröran till garnering. Häll resten i en gryta och tillsätt buljongen/vattnet, kryddorna och blomkålen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 30 min. Rör då och då.

-
4)
Mixa soppan slät och servera med lite svamp- och löktopping och färsk persilja.

-








