-
Nässelsoppa (AIP)
AIP. Nässlor innehåller C-vitamin, vitamin A, järn, kalium, mangan och som andra gröna bladgrönsaker – kalcium. Så ut och plocka de små späda skotten och släng ihop en nyttig soppa.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 liter nässlor, ca 100 gram 5 dl vatten 1 msk arrowrot eller kassavamjöl 1 msk kokosolja Lite olivolja 1 schalottenlök 1 nypa havssalt Ev 1-2 msk koksogrädde (kan uteslutas), plus 1 tsk citronjuice Gör så här:
-
1)
Skölj nässlorna och koka i ca 4 dl vatten i fem minuter. Häll av vattnet och klipp/skär ner nässlorna i småbitar.

-
2)
Finhacka schalottenlöken och fräs i lite olivolja. Tillsätt ca 1 msk kokosolja och salta.
-
3)
Tillsätt kassavamjöl/arrowrot och vispa ihop till en bottenredning. Häll i lite av nässelvattnet i taget och vispa ihop till en bra konsistens tillsammans med extra vatten (ca 2-3 dl). Smaka av och salta.
-
4)
Tillsätt nässlorna och låt soppan koka ihop i ca 5 minuter. För lite krämigare komsistens så tillsätt kokosmjölk ihop med en halv pressad citron (citron neutraliserar kokossmaken).

-








