• Nässelsoppa (AIP)

    AIP. Nässlor innehåller C-vitamin, vitamin A, järn, kalium, mangan och som andra gröna bladgrönsaker – kalcium. Så ut och plocka de små späda skotten och släng ihop en nyttig soppa.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 liter nässlor, ca 100 gram
    5 dl vatten
    1 msk arrowrot eller kassavamjöl
    1 msk kokosolja
    Lite olivolja
    1 schalottenlök
    1 nypa havssalt
    Ev 1-2 msk koksogrädde (kan uteslutas), plus 1 tsk citronjuice

    Gör så här:

    1. 1)

      Skölj nässlorna och koka i ca 4 dl vatten i fem minuter. Häll av vattnet och klipp/skär ner nässlorna i småbitar.

    2. 2)

      Finhacka schalottenlöken och fräs i lite olivolja. Tillsätt ca 1 msk kokosolja och salta.

    3. 3)

      Tillsätt kassavamjöl/arrowrot och vispa ihop till en bottenredning. Häll i lite av nässelvattnet i taget och vispa ihop till en bra konsistens tillsammans med extra vatten (ca 2-3 dl). Smaka av och salta.

    4. 4)

      Tillsätt nässlorna och låt soppan koka ihop i ca 5 minuter. För lite krämigare komsistens så tillsätt kokosmjölk ihop med en halv pressad citron (citron neutraliserar kokossmaken).