• Nuggets med bacon

    AIP. Goda små nuggets som passar bra som förrätt eller mellanmål. Det går bra att byta ut bacon mot någon ekologisk skinka t ex.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 st Kokbanan, grön mot gulnande
    3 bitar Bacon, eko
    1 dl Cassavamjöl
    2 msk Kokosmjöl
    2 st Vitlöksklyftor, finhackade
    1 tsk Timjan, finhackad
    1 tsk Oregano, torkad
    2 msk Kokosolja, smält
    1/2 msk Gelatinpulver
    2 msk Hett vatten
    1/2 tsk Bakpulver
    1 tsk Äppelcidervinäger

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Stek baconbitarna krispiga och tillsätt oregano, vitlök och timjan och stek lite till.

    3. 3)

      Skeda upp i en bunke.

    4. 4)

      Skala kokbananen och mixa/pulsa till småbitar. Det går också bra att riva den grovt på ett rivjärn.

    5. 5)

      Blanda i kokosmjöl, smält kokosolja, cassavamjöl, hett vatten, bakpulver, salt, gelatinpulver och äppelcidervinäger och rör om ordentligt så att allt blandas.

    6. 6)

      Blanda i baconröran och rör om.

    7. 7)

      Klicka upp nuggets på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt gå lite längre beroende på storlek och ugn. Det ska kännas "lätta".