• Panerad fisk med hyvlad sparrissallad (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. En enkel och god och frasig panering till fisk (äggfri). Fisk som är god att panera är kummel, torsk, rödspätta eller kolja. Servera med en hyvlad sparrissallad med citrondressing och fänkål. (recept under sallad)

    • 20 min
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1/2 dl Kassavamjöl
    1/2 dl Kokosmjöl
    2 msk Arrowrot eller potatismjöl
    2 dl Sodavatten
    1 krm Torkad dill
    1 nypa Havssalt
    1/2 -1 dl Kokosolja att panera i

    Gör så här:

    1. 1)

      Skölj och torka fisken riktigt torr med hushållspapper. Den kan med fördel vara kylspåskall, Skär i lagom stora bitar, t ex 5x5 cm.

    2. 2)

      Salta fisken och krydda med torkad dill runt om.

    3. 3)

      Blanda kasavamjöl, kokosmjöl, arrowrot/potatismjöl och salt noga i en djup tallrik, Tillsätt sodavatten lite i taget tills du får en bra konsistens på smeten, ganska fast.

    4. 4)

      Värm en stor stekpanna och smält rikligt med kokosolja.

    5. 5)

      Vänd fisken i paneringen och fritera i kokosoljan ca 3-4 minuter per sida. Lägg bitarna med mellanrum och rör dem inte under tiden de steks. På så vis blir paneringen frasig och håller i hop.