-
PANERAD TORSK & BLOMKÅLSMOS MED DILL (AIP/PALEO)
AIP/PALEO. Panerad stekt torsk med ett gott mos till. Det går bra att steka fisken utan gelatinägget, eller om man äter vanlig paleo, använda ett vispat ägg.
-
30 min -
2 personer -
Medelsvår
Ingredienser
4 st Torskfiléer, ca 100 g stycket. Paneringen Ingredienser: 1 dl Kokosmjöl 2 msk Arrowrot eller cassavamjöl 1 krm Vitlökspulver 1 tsk Torkad dill 1 tsk Havssalt Gelatinägg Ingredienser: 1 msk Gelatinpulver 3 msk Vatten Blomkålsmos Ingredienser: 1 st Blomkålshuvud 3-4 msk Kokosmjölk 1 msk Torkad eller färsk dill 1 nypa Havssalt 2-3 msk Kokosolja eller avokadoolja till stekning 1 st Citron till servering Gör så här:
-
1)
Lägg fram fisken så den blir rumstempererad. Dela blomkålen i små buketter och koka i saltat vatten tills mjuka, ca 20 min.
-
2)
Skölj fiskfiléerna och torka med torra med hushållspapper.
-
3)
Gör paneringen; blanda kokosmjöl, arrowrot, vitlökspulver, salt och torkad dill i en djup tallrik.
-
4)
Gör gelatinägget; blanda gelatinpulver med vatten, låt stå i en minut så att gelatinet sväller. Värm sakta i en kastrull och vispa hela tiden tills det blir ett vitt skum. Ta av kastrullen från värmen men värm på under tiden som fisken penslas.
-
5)
Smält och värm riktigt med kokosolja eller avokadoolja i en bred stekpanna.
-
6)
Pensla fisken med gelatiinägg (det går bra med vanligt ägg för paleo), vänd och badda in paneringen noga, fisken ska vara helt täckt. Stek i ca två minuter per sida. Lossa fisken försiktigt innan du vänder den se upp så att du inte vänder för tidigt för då lossnar paneringen.
-
7)
Häll av blomkålen och mosa med en stavmixer till ett fluffigt mos. Tillsätt kokosmjölk, dill och salt. Vispa ihop och servera med en citronklyfta.

-








