• PANERAD TORSK & BLOMKÅLSMOS MED DILL (AIP/PALEO)

    AIP/PALEO. Panerad stekt torsk med ett gott mos till. Det går bra att steka fisken utan gelatinägget, eller om man äter vanlig paleo, använda ett vispat ägg.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    4 st Torskfiléer, ca 100 g stycket.
    Paneringen Ingredienser:
    1 dl Kokosmjöl
    2 msk Arrowrot eller cassavamjöl
    1 krm Vitlökspulver
    1 tsk Torkad dill
    1 tsk Havssalt
    Gelatinägg Ingredienser:
    1 msk Gelatinpulver
    3 msk Vatten
    Blomkålsmos Ingredienser:
    1 st Blomkålshuvud
    3-4 msk Kokosmjölk
    1 msk Torkad eller färsk dill
    1 nypa Havssalt
    2-3 msk Kokosolja eller avokadoolja till stekning
    1 st Citron till servering

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg fram fisken så den blir rumstempererad. Dela blomkålen i små buketter och koka i saltat vatten tills mjuka, ca 20 min.

    2. 2)

      Skölj fiskfiléerna och torka med torra med hushållspapper.

    3. 3)

      Gör paneringen; blanda kokosmjöl, arrowrot, vitlökspulver, salt och torkad dill i en djup tallrik.

    4. 4)

      Gör gelatinägget; blanda gelatinpulver med vatten, låt stå i en minut så att gelatinet sväller. Värm sakta i en kastrull och vispa hela tiden tills det blir ett vitt skum. Ta av kastrullen från värmen men värm på under tiden som fisken penslas.

    5. 5)

      Smält och värm riktigt med kokosolja eller avokadoolja i en bred stekpanna.

    6. 6)

      Pensla fisken med gelatiinägg (det går bra med vanligt ägg för paleo), vänd och badda in paneringen noga, fisken ska vara helt täckt. Stek i ca två minuter per sida. Lossa fisken försiktigt innan du vänder den se upp så att du inte vänder för tidigt för då lossnar paneringen.

    7. 7)

      Häll av blomkålen och mosa med en stavmixer till ett fluffigt mos. Tillsätt kokosmjölk, dill och salt. Vispa ihop och servera med en citronklyfta.