-
Panerade fisknuggets i avokadobåt
AIP. Små fiskbitar som paneras i kokosflingor, citron, gurkmeja och salt och sedan steks krispiga. Servera med en halv avokado och finhackad rödlök och en klick guacamole.
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
300 g Fisk, vitfisk eller lax 1 dl Kokosflingor 4 msk Kokosolja, till fritering/stekning 1 tsk Gurkmeja mald 1 msk Citronjuice Lite vitlökssalt/örtsalt (frivilligt) Till servering Ingredienser 2 st Stora avokado 1 st Rödlök, finhackad 1 klick Guacamole (recept under såser och röror) Gör så här:
-
1)
Blanda koksosflingor, gurkmeja,salt och ev vitlökspulver i en djup tallrik.
-
2)
Skär fisken i kuber om 2x2 cm.
-
3)
Rulla i paneringen och stek i oljan som ska vara rejält upphettad i början, sedan kan man sänka värmen - ca 3 minuter per sida max. De ska få en fin gyllene färg.
-
4)
Servera på en avokadohalva med pressad citron och finhackad rödlök. Guacamole till fisken är också gott. (recept under såser och röror)

-








