• Panerade fisknuggets i avokadobåt

    AIP. Små fiskbitar som paneras i kokosflingor, citron, gurkmeja och salt och sedan steks krispiga. Servera med en halv avokado och finhackad rödlök och en klick guacamole.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    300 g Fisk, vitfisk eller lax
    1 dl Kokosflingor
    4 msk Kokosolja, till fritering/stekning
    1 tsk Gurkmeja mald
    1 msk Citronjuice
    Lite vitlökssalt/örtsalt (frivilligt)
    Till servering Ingredienser
    2 st Stora avokado
    1 st Rödlök, finhackad
    1 klick Guacamole (recept under såser och röror)

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda koksosflingor, gurkmeja,salt och ev vitlökspulver i en djup tallrik.

    2. 2)

      Skär fisken i kuber om 2x2 cm.

    3. 3)

      Rulla i paneringen och stek i oljan som ska vara rejält upphettad i början, sedan kan man sänka värmen - ca 3 minuter per sida max. De ska få en fin gyllene färg.

    4. 4)

      Servera på en avokadohalva med pressad citron och finhackad rödlök. Guacamole till fisken är också gott. (recept under såser och röror)