• AIP. Pannacotta på kokosmjölk blir riktigt gott. Variera med olika smaker. Det är gott med äkta vanilj eller citronjuice.

    • 10 min + 30 i kyl
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 dl Kokosmjölk
    2 tsk Gelatin i pulverform
    1/2 dl Ljummet vatten
    1 msk Honung
    Smaksättning Tex ett paket saffran, äkta vanilj, citron, lime...
    Garnerig med färska bär

    Gör så här:

    1. 1)

      Rör ut gelatinpulvret i vattnet och låt stå några minuter.

    2. 2)

      Häll kokosmjölk och honung i en kastrull och värm, det ska inte koka. Tillsätt smaksättningen under omrörning.

    3. 3)

      Rör ut gelatinblandningen med vatten i den varma kokosmjölken. Låt svalna och fördela sedan i portionsbägare eller efterrättsglas.

    4. 4)

      Ställ kallt några timmar tills blandningen stelnat. Garnera färska bär.

    5. 5)

      Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.