• Päron med bacon och kanel

    AIP. Den här smakkombinationen är helt fantastisk. Helt perfekt när du vill bjuda på en lite annorlunda förrätt eller som mellanmål eller snacks. Det går även bra att använda persiko- eller nektarinklyftor eller urkärnade dadlar.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 paket Ekologisk bacon
    2 st Päron, stora och fasta
    1 tsk Kanel

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Tvätta och skär päronen i mindre klyftor.

    3. 3)

      Vira bacon i "åttor" runt päronbitarna och fäst med tandpetare.

    4. 4)

      Lägg bitarna i en mindre form så att de stöttas mot varandra. Pudra över kanel.

    5. 5)

      Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

    6. 6)

      Ps. Foto Denise Vestin. Receptet är hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se