-
"PASTA" BOLOGNESE AIP
AIP/PALEO. Klassisk bolognese som är väldigt smakrik trots att den saknar tomater. Äter du vanlig paleo kan du tillsätta två msk tomatpuré i köttfärssåsen. Servera med zucchini-pasta som man enklast gör i en så kallad spiralizer, men det går bra att göra strimlor med en potatisskalare. Då blir det mer som bandspagetti.
-
40 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1-3 msk Olivolja till stekning 1 st Vitlöksklyfta 2 st Lagerblad 1 litet knippe Färsk rosmarin, 2 msk torkad 1 litet knippe Färsk timjan, 2 msk torkad 1/2 st Gul lök 250 g Köttfärs, nöt 15 st Svarta oliver, urkärnade 1 msk Kapris 1 st Morot 1/2 dl Benbuljong, eller vatten 1 krm Gurkmeja 1 nya Havssalt 2-3 st Zucchini Vatten efter behov Gör så här:
-
1)
Hacka lök och vitlök. Värm olivoljan i en bred stekpanna. Lägg i finhackad eller torkad timjan och rosmarin, gurkmeja, lök och vitlök och stek ihop några minuter.
-
2)
Tillsätt köttfärsen och tryck ner, dela med en gaffel. Låt det steka ihop och tillsätt benbuljong eller vatten lite i taget. Lägg i lagerbladen.
-
3)
Skala och riv moroten grovt. Ta en fjärdedels zucchini och riv grovt. Krama ur saften.
-
4)
Under tiden som köttfärsen puttrar på låg värme mixa följande i en matberedare; oliver, kapris, riven morot, riven zucchini. Pulsa några gånger så att det blir en grov röra. Använder du stavmixer så tryck till fyra-fem gånger.
-
5)
Tillsätt röran i köttfärssåsen och rör om. Eventuellt behövs det lite extra vatten. Låt nu köttfärssåsen puttra ihop på låg värme i 20 minuter så att smakerna kommer fram. Rör då och då.
-
6)
Strimla rå zucchini med en spiralizer eller med en potatisskalare till "pastalängder". Den behöver inte skalas.
-
7)
Lägg över zucchinin i två djupa tallrikar (för två portioner) och toppa med köttfärssåsen och plocka bort lagerbladen före servering. Ät gärna med lite nomatosås till. (Recept under såser och röror)

-








