• PEPPARKAKOR KNAPRIGA (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. De här pepparkakorna är knapriga som vanliga pepparkakor och kan även kavlas precis som vanliga.

    • 40 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dl Kassavamjöl + 1 dl till knådning
    2 dl Jordmandelmjöl
    1 dl Kokosolja, smält
    1 dl Ljummet vatten
    1 nypa Havssalt
    2 msk Honung
    2 tsk Kanel
    1 tsk Mald kryddnejlika

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda kassavamjöl, jordmandelmjöl, salt, honung, kanel, kryddnejlika, smält kokosolja och vatten i en skål. Blanda väl och länge till en jämn deg.

    2. 2)

      Fyll på med kassavamjöl lite i taget och knåda degen tills den blir kladdfri och följsam.

    3. 3)

      Vira in degen i plastfolie och låt vila/stelna i kylen i ca 30 minuter.

    4. 4)

      Sätt ugnen på 220°.

    5. 5)

      Kavla ut degen mellan två bakplåtpapper. Mjöla degen lite med kassavamjöl och tryck ut pepparkakor med formar på vanligt vis.

    6. 6)

      Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll så att de inte bränns.