-
Pilgrimsmusslor med blomkålspuré (AIP, Paleo)
AIP/PALEO. Att steka pilgrimsmusslor är en konst, men ganska enkelt när du väl vet hur man gör. Knepet är att torka av musslorna noga och steka utan att röra dem i pannan. Stek i 2 minuter och rör inte. Vänd och sedan stek 2 min till.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
10 st Pilgrims- eller kammusslor 1 nypa Havssalt 1/2 Blomkålshuvud 1 Citron 1 msk Olivolja Gör så här:
-
1)
Gör först moset: dela och koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Mixa till puré och smaka av med salt.
-
2)
Torka av musslorna noga med hushållspapper. Låt dem bli helt torra.
-
3)
Värm en panna och stek musslorna i 2 minuter utan att röra dem.
-
4)
Vänd musslorna och stek i 2 minuter till.
-
5)
Servera tillsammans med en sallad på gröna blad och en dressing på olivolja, citron och pressad vitllök.

-








