• Pilgrimsmusslor med blomkålspuré (AIP, Paleo)

    AIP/PALEO. Att steka pilgrimsmusslor är en konst, men ganska enkelt när du väl vet hur man gör. Knepet är att torka av musslorna noga och steka utan att röra dem i pannan. Stek i 2 minuter och rör inte. Vänd och sedan stek 2 min till.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    10 st Pilgrims- eller kammusslor
    1 nypa Havssalt
    1/2 Blomkålshuvud
    1 Citron
    1 msk Olivolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör först moset: dela och koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Mixa till puré och smaka av med salt.

    2. 2)

      Torka av musslorna noga med hushållspapper. Låt dem bli helt torra.

    3. 3)

      Värm en panna och stek musslorna i 2 minuter utan att röra dem.

    4. 4)

      Vänd musslorna och stek i 2 minuter till.

    5. 5)

      Servera tillsammans med en sallad på gröna blad och en dressing på olivolja, citron och pressad vitllök.