-
PIZZA MINI (AIP, PALEO)
AIP/PALEO. Pizza med mycket smak som helst görs i portionsstorlek. Kassavamjöl är ett nyttigt alternativ till vetemjöl och innehåller mineraler som zink, magnesium, koppar och järn.
-
30 min -
1 person -
Lätt
Ingredienser
3 dl Kassavamjöl 1 dl Olivolja eller avokadoolja 2 msk Kokosmjöl 1/2 dl ljummet vatten 1 krm Bikarbonat 1 nypa Havssalt 1 tsk Äppelcidervinäger Topping Förslag: 2 msk Nomatosås 1/2 dl Stekt svamp Några skivor prosciutto Lite Rucola Lite Flingsalt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 225°. Se till att ha gjort nomatsås i förväg (eller använd tomatpuré för vanlig paleo.)
-
2)
Blanda kassavamjöl och kokosmjöl med oljan. Tillsätt vatten, bikarbonat, vinäger och salt och knåda ihop till en deg. Eventuellt kan du behöva tillsätta mer vatten eller kassavamjöl.
-
3)
Platta ut degen till två–tre små pizzabottnar på bakplåtspapper. Blöt händerna med vatten så går det lättare.
-
4)
Förgrädda i 10–15 minuter tills bottnarna är genombakta och fått fin färg.
-
5)
Bred på nomatsås (tomatpuré) och toppa med t ex svamp, prosciutto eller lök.
-
6)
Grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med rucola, ringla över olja och strö över lite flingsalt.

-








