• PIZZA MINI (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. Pizza med mycket smak som helst görs i portionsstorlek. Kassavamjöl är ett nyttigt alternativ till vetemjöl och innehåller mineraler som zink, magnesium, koppar och järn.

    • 30 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    3 dl Kassavamjöl
    1 dl Olivolja eller avokadoolja
    2 msk Kokosmjöl
    1/2 dl ljummet vatten
    1 krm Bikarbonat
    1 nypa Havssalt
    1 tsk Äppelcidervinäger
    Topping Förslag:
    2 msk Nomatosås
    1/2 dl Stekt svamp
    Några skivor prosciutto
    Lite Rucola
    Lite Flingsalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 225°. Se till att ha gjort nomatsås i förväg (eller använd tomatpuré för vanlig paleo.)

    2. 2)

      Blanda kassavamjöl och kokosmjöl med oljan. Tillsätt vatten, bikarbonat, vinäger och salt och knåda ihop till en deg. Eventuellt kan du behöva tillsätta mer vatten eller kassavamjöl.

    3. 3)

      Platta ut degen till två–tre små pizzabottnar på bakplåtspapper. Blöt händerna med vatten så går det lättare.

    4. 4)

      Förgrädda i 10–15 minuter tills bottnarna är genombakta och fått fin färg.

    5. 5)

      Bred på nomatsås (tomatpuré) och toppa med t ex svamp, prosciutto eller lök.

    6. 6)

      Grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med rucola, ringla över olja och strö över lite flingsalt.