• Pressgurka (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Pressgurka är ett gammalt svenskt tillbehör. Det går också väldigt bra att använda lagen eller finhackad pressgurka som smaksättare i såser.

    • 10 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 slanggurka, skalet kvar
    1 tsk Havssalt
    1 dl Äppelcidervinäger
    2 msk Honung
    2 dl Vatten
    1 msk Finhackad persilja

    Gör så här:

    1. 1)

      Skiva gurkan tunt. Använd till exempel en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål, strö över saltet och blanda väl. Lägg en tallrik som passar i skålen över gurkan och ställ ett tungt föremål ovanpå så att gurkan pressas ner, till exempel en flaska med vatten. Ta bort efter ca 30 minuter och häll bort vätskan som bildats.

    2. 2)

      Värm vinäger, vatten och honung tills honungen lösts upp. Låt svalna och tillsätt persiljan.

    3. 3)

      Häll lagen över gurkan och låt dra i minst 1 timme.