-
Pulled beef
AIP. Knepet med att laga god pulled beef är att ugnssteka köttet i låg temperatur under lång tid.
Köttet blir då så mört att det ramlar isär. Perfekt att använda till ”pacos” eller tillsammans
med valfria grönsaker. Majrovor passar bra till köttet med sin milda, lite nötiga, smak.
-
10 h -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
1-2 kg Nötbog 3 st Vitlöksklyftor, delade 8 st Majrovor eller annan rotfrukt 1 bukett Broccoli 1 msk Potatismjöl, ca 1 tsk Havssalt, ev mer Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 80 grader.
-
2)
Torka köttet och gör hål i steken på omkring tio ställen där du trycker ner en vitlöksbit i varje hål. Gnid in köttet med ordentligt med salt.
-
3)
Lägg köttet i en järngryta och sätt in i ugnen. Efter ca 5 timmar häller du av vätskan som samlats i botten och ställer in i kylen. Fortsätt att tillaga köttet på 80 grader i ytterligare 4 timmar.
-
4)
Lägg i majrovorna/rotfrukter delade i bitar i grytan runt köttet så att de vidrör botten eller sidorna av grytan. Ställ in grytan i ytterligare 40 minuter.
-
5)
Lägg i broccolibuketterna ovanpå köttet och fortsätt tillaga i ytterligare 20 minuter. Broccolin kan också ångkokas i 10 minuter under lock med 2 cm vatten i botten av grytan.
-
6)
Medan broccolin tillagas så tar du ut vätskan från kylskåpet och reder av med lite potatismjöl. Koka sedan upp vätskan. När den första bubblan kommit, stäng av värmen.
-
7)
Ta upp grönsakerna och lägg upp på serveringsfat.
-
8)
Använd två gafflar för att dra isär köttet i strimlor. Servera med såsen.

-








