• Pytt med brysselkål

    AIP. En enkel pyttipanna med brysselkål som bas istället för potatis. Äter du vanlig paleo går det dock utmärkt med potatis, helst nypotatis. I det här receptet användes rester av kalkon.

    • 15 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 nät Brysselkål
    1 msk Timjan, färsk eller torkad
    1 msk Äppelcidervinäger
    1 st Gul lök
    100-200g Rester av protein, t ex kyckling, kött, kalkon
    Salt Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Dela och rensa brysselkålen. Koka i fem minuter i lite saltat vatten tills de blir mjuka.

    2. 2)

      Stek i kokosolja till de fått lite färg. Tillstt en hackad lök och stek lite till. Häll över äppelcidervinäger och låt det ånga klart.

    3. 3)

      Tillsätt proteinrester och kryddor, stek igenom. Timjan blir gott ihop med brysselkål.