-
Pyttipanna med råstekt jordärtskocka.
AIP/PALEO. Jordärtskocka är en väldigt bra prebiotisk rot. När man råsteker dem har de ett krisp som är gott i pyttipanna. Använd istället för potatis när du äter strikt AIP. Vill du göra en nyttig pytt på potatis funkar detta recept också bra.
-
20 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
5-8 st Jordärtskockor 1 st Gul lök eller silverlök 10 cm Purjolök 200 g Protein, t ex kyckligrester eller en bra korv. På bilden är det lammkorv, 1 kruka/knippe Färsk persilja 1- 2 dl Strimlad vitkål 1 st Vitlöksklyfta 200 g (fyra nävar) Spenat, färsk 1 msk Äppelcidervinäger 1 rejäl nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Tvätta och dela jordärtskockorna i mindre klyftor. Behåll skalet. Stek dem i kokosolja på låg värme i ca 10 minuter eller tills de mjuknat något. Salta och lägg undan.
-
2)
Stek ner vitkål, strimlad lök i olivolja eller kokosolja och häll äppelcidervinäger över och låt det ånga av.
-
3)
Lägg tillbaks jorsärtskockorna och tillsätt spenaten. Låt allt puttra ner. Lägg sist i vitlök och fräs på en stund innan det är dags för köttet. Det går bra att steka korv /bacon/kyckling etc i en separat panna. Blanda allt, salta och smaka, klipp ner persilja och ringla lite olivolja över allt före servering.

-








