• Pyttipanna med råstekt jordärtskocka.

    AIP/PALEO. Jordärtskocka är en väldigt bra prebiotisk rot. När man råsteker dem har de ett krisp som är gott i pyttipanna. Använd istället för potatis när du äter strikt AIP. Vill du göra en nyttig pytt på potatis funkar detta recept också bra.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    5-8 st Jordärtskockor
    1 st Gul lök eller silverlök
    10 cm Purjolök
    200 g Protein, t ex kyckligrester eller en bra korv. På bilden är det lammkorv,
    1 kruka/knippe Färsk persilja
    1- 2 dl Strimlad vitkål
    1 st Vitlöksklyfta
    200 g (fyra nävar) Spenat, färsk
    1 msk Äppelcidervinäger
    1 rejäl nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Tvätta och dela jordärtskockorna i mindre klyftor. Behåll skalet. Stek dem i kokosolja på låg värme i ca 10 minuter eller tills de mjuknat något. Salta och lägg undan.

    2. 2)

      Stek ner vitkål, strimlad lök i olivolja eller kokosolja och häll äppelcidervinäger över och låt det ånga av.

    3. 3)

      Lägg tillbaks jorsärtskockorna och tillsätt spenaten. Låt allt puttra ner. Lägg sist i vitlök och fräs på en stund innan det är dags för köttet. Det går bra att steka korv /bacon/kyckling etc i en separat panna. Blanda allt, salta och smaka, klipp ner persilja och ringla lite olivolja över allt före servering.