• RABARBER- OCH PÄRONPAJ

    PALEO. En saftig fruktpaj med mandelbotten. Rabarber och päron passar väldigt bra ihop och ger en robustare paj än t ex med jordgubbar Använd fasta päron. Grädda i minst 40 minuter, eventuellt behöver pajen gå längre, testa med en sticka om den är torr. För att inte grädda för hårt på toppen, lägg aluminiumfolie över pajen den sista kvarten.

    • 1,5 h
    • 8 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Till pajbotten Ingredienser:
    4 dl Mandelmjöl
    1 dl Kokosmjöl
    1 dl Potatismjöl
    2 msk Honung
    1 dl Kokosmjölk
    4 msk Smält kokosolja
    Till fyllningen Ingredienser:
    4 st Ägg
    1 msk Honung
    2 dl Mandelmjöl
    1 dl Potatismjöl
    1 tsk Bikarbonat
    1 tsk Citronjuice
    2 st Fasta päron
    2-3 dl Hackad rabarber
    1 halv Citron, juicen till päronen
    1 msk Honung till rabarberna

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Börja med pajdegen. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och potatismjöl. Tillsätt honung, kokosolja och kokosmjölk. Blanda ordentligt till en deg. Knåda ihop och lägg degen i kylen i medan du gör färdigt resten.

    3. 3)

      Skala och hacka päron och rabarber i lika stora bitar, ca 1x1 cm. Pressa lite färsk citron över päronen så att de håller fin färg. Blanda 1 msk honung med rabarberbitarna.

    4. 4)

      Gör fyllningen. Vispa ägg och 1 msk honung poröst. Sikta i potatismjöl och mandelmjöl. Häll i bikarbonat och häll 1 tsk citronjuice över bikarbonatet så att det bubblar. Rör i hop smeten varsam med en slev eller slickepott.

    5. 5)

      Smörj en pajform med kokosolja. Tryck ut pajdegen i botten på formen och upp längst kanterna.

    6. 6)

      Häll i fyllningssmeten. Tänk på att inte fylla ända upp till kanten då det behövs plats för frukten.

    7. 7)

      Lägg i rabarber- och päronbitarna jämnt fördelat i smeten.

    8. 8)

      Grädda mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Täck över pajen med folie om ytan börjar få färg men den fortfarande är lös inuti. Känn efter med en sticka att smeten är torr innan pajen är klar. Låt svalna något före servering.