-
"Risotto" på butternutpumpa
AIP. Fluffig ”risotto” perfekt som tillbehör till kött och fågel. Eller ät som det är som mellanmål med en bit makrill, en köttfärsbiff eller kyckling.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Butternutpumpa ,ca 500 gram skalad 1 msk Olivolja 1 st Gul lök, finhackad 1-2 st Vitlöksklyftor, finhackade 2-3 dl Svamp, t ex kantareller eller champinjoner, shiitake 1/2 dl färsk salvia eller 1 msk torkad - eller persilja 2 dl Buljong, t ex kyckling- eller benbuljong. Det går även bra med vatten. 1 tsk Äppelcidervinäger Salt & Peppar Efter smak Gör så här:
-
1)
Skala och riv pumpan grovt på ett rivjärn eller pulsa till ris i en matberedare.
-
2)
Stek lök och hackad svamp på låg värme ca 5 minuter. Tillsätt finhackad vitlök, salvia/persilja, salt och peppar och stek lite till.
-
3)
Tillsätt äppelcidervinäger och sist den rivna pumpan och benbuljongen eller vattnet.
-
4)
Låt allt puttra ihop i 10 minuter tills vätskan ångat bort, rör om då och då.

-








