• Rödbetsröra

    AIP/PALEO. Rostade rödbetor får en söt smak som passar väldigt bra till grillat. Men den här röran är god att äta som den är som en grönsaksdipp också. Röran fungerar också bra som tillbehör till en pyttipanna, istället för inlagda rödbetor.

    • 1 h
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4-5 st Rödbetor
    1 tsk Äppelcidervinäger
    1 msk Olivolja/kokosolja
    1 tsk Citronjuice
    1 st Pressad vitlöksklyfta
    2 msk Vatten
    1 nypa Havssalt
    Ex lite Purjolök som topping

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Skala och dela rödbetorna. Lägg dem i en ugnsform med bakplåtspapper. Häll över oliv/kokosolja.

    3. 3)

      Rosta i ugnen i ca 1 timme. Rör runt var 20:e minut. De är klara när de är helt mjuka och fått lite färg.

    4. 4)

      Mixa de rostade rödbetorna med citronjuice, äppelcidervinäger, pressad vitlök och vatten. Man kan mixa till en grov röra med lite bitar i eller en helt len röra, vilket man föredrar. Grovhackat passar bättre som tillbehör till pytt t ex. Smaka av med salt. Toppa med lite skivad purjolök. (Valfritt) Servera till grillat eller som en dipp till skivade och slantade grönsaker.