-
Rostad blomkål med kött och sås AIP
AIP/PALEO. Kött, sås och ugnsrostad blomkål med vitlök, lök och citron. En riktig söndagsmiddag. På bilden syns kalkonfilé.
-
1 h -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Blomkålshuvud, litet. 1 st Gul lök 1 st Ekologisk citron 2 st Vitlöksklyftor 3-4 msk Olivolja/avokadoolja 2 msk Finhackad färsk dragon, timjan eller rosmarin (eller torkad) 200 g (2 portionsbitar) Valfritt kött, t ex oxfilé/rostbiff/kalkonfilé/kycklingfilé Till såsen Ingredienser: 1- 2 tsk Arrowrot/cassavamjöl 1 dl Sky från stek och grönsaker, späd ev ut med lite vatten 1 msk Finhackad färsk dragon, timjan eller rosmarin (eller torkad) Ev lite Havssalt Lite juice från Den ugnsrostade citronen Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Lägg blomkålsbuketter, en delad gul lök, vitlöksklyftor och en citron delad i fyra delar i en lång panna. Häll rikligt med oliv/avokadoolja över. Salta och lägg i de färska kryddorna. Täck med folie och låt gå i ugnen i 30 minuter.
-
3)
Bryn köttet runt om i lite olivolja. Höj ugnsvärmen till 220° och lägg i köttet bland grönsakerna. Täck med folie igen och låt gå ca 30 min till eller tills köttet är klart. Låt blomkålen få lite extra färg de sista tio minuterna genom att ta bort folien.
-
4)
Ta ut köttet och lägg det att vila. Häll av skyn ur formen i en kastrull. Tillsätt ev lite vatten och koka upp. Red med arrowrot genom att pudra i lite i såsen, värm och vispa hela tiden. Tillsätt lite mer tills konsistensen känns bra. Smaka av med salt och pressa i juice från den ugnsrostade citronen. Tillsätt färska kryddor. T ex dragon för smak av bearnaise. Sila av såsen.
-
5)
Skär upp köttet och servera allt på ett stort fat och häll såsen över köttet. Sedan får man plocka till sig det man vill.

-








