• ROSTBIFF (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Rostbiff är bra att ha i kylen till mellanmål, på smörgåsen eller till en sallad. En stek ger pålägg för hela veckan. Rostbiff är nötkött och innehåller bland annat vitamin B6, järn, zink och selen.

    • 1 1/2 h
    • 8 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 kg Rostbiff av nöt
    Lite Havssalt
    Lite Olivolja
    Till servering Förslag:
    Varsin portion Notatissallad
    Krispiga Sötpotatisstrips

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2)

      Lägg köttet i en ugnsfast form eller i en gjutjärnsgryta. Salta och klappa in olja.

    3. 3)

      Använd stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55° för blodigt till 65° för rosa/genomstekt. Om du inte har termometer så räkna med 1 ½–2 timmar för ett kilo.

    4. 4)

      Ta ut köttet och låt vila ordentligt innan du skär upp det.