-
ROSTBIFF (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Rostbiff är bra att ha i kylen till mellanmål, på smörgåsen eller till en sallad. En stek ger pålägg för hela veckan. Rostbiff är nötkött och innehåller bland annat vitamin B6, järn, zink och selen.
-
1 1/2 h -
8 personer -
Lätt
Ingredienser
1 kg Rostbiff av nöt Lite Havssalt Lite Olivolja Till servering Förslag: Varsin portion Notatissallad Krispiga Sötpotatisstrips Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 125°.
-
2)
Lägg köttet i en ugnsfast form eller i en gjutjärnsgryta. Salta och klappa in olja.
-
3)
Använd stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55° för blodigt till 65° för rosa/genomstekt. Om du inte har termometer så räkna med 1 ½–2 timmar för ett kilo.
-
4)
Ta ut köttet och låt vila ordentligt innan du skär upp det.

-








