-
Rotisar i ugn
AIP. Rotfrukter tillagade i ugn får en härlig rostad smak. Det är praktiskt att tillaga många grönsaker och rotfrukter på samma gång. Passa på att prova till exempel butternut squash, polkabetor eller grillad fänkål.
-
30 min -
5 personer -
Lätt
Ingredienser
Valfria rotfrukter Till exempel: 3 Morötter 3 Rödbetor, polkabetor 1 Rotselleri 1 Sötpotatis 1 Kålrot 1 Palsternacka 1 Fänkål (inte rotfrukt men god i ugn) 2-3 Delade vitlöksklyftor Salt och peppar Efter smak 1 msk Olivolja eller kokosolja Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200 grader.
-
2)
Hacka och lägg vilka rotfrukter som helst i en långpanna. Till ett exempel palsternacka, fänkål, sötpotatis, kålrot, morot eller rödbeta.
-
3)
Ringla över olivolja och salta och krydda.
-
4)
Låt stå i ugnen tills de är genomstekta, ungefär 30 minuter.
-
5)
Klipp över färska kryddväxter vid servering, till exempel persilja, mynta eller koriander.
-
6)
Ps. Foto Denise Vestin. Receptet är hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








