• Rotisar i ugn

    AIP. Rotfrukter tillagade i ugn får en härlig rostad smak. Det är praktiskt att tillaga många grönsaker och rotfrukter på samma gång. Passa på att prova till exempel butternut squash, polkabetor eller grillad fänkål.

    • 30 min
    • 5 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Valfria rotfrukter Till exempel:
    3 Morötter
    3 Rödbetor, polkabetor
    1 Rotselleri
    1 Sötpotatis
    1 Kålrot
    1 Palsternacka
    1 Fänkål (inte rotfrukt men god i ugn)
    2-3 Delade vitlöksklyftor
    Salt och peppar Efter smak
    1 msk Olivolja eller kokosolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2)

      Hacka och lägg vilka rotfrukter som helst i en långpanna. Till ett exempel palsternacka, fänkål, sötpotatis, kålrot, morot eller rödbeta.

    3. 3)

      Ringla över olivolja och salta och krydda.

    4. 4)

      Låt stå i ugnen tills de är genomstekta, ungefär 30 minuter.

    5. 5)

      Klipp över färska kryddväxter vid servering, till exempel persilja, mynta eller koriander.

    6. 6)

      Ps. Foto Denise Vestin. Receptet är hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se