• Rotfruktsgryta med högrev

    AIP. Denna gryta är superenkel och väldigt god. Bäst blir den i en slow cooker eller crock pot, men har man inte det går det bra att låta grytan småputtra på spisen i 3-4 h. Fyll på med vatten då och då så den inte bränns i botten.

    • 6-8 h (crock pot)
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 kg Högrev av nöt
    1 st Stor rotselleri
    2 st Palternackor
    4 st Stora morötter
    1/2 - 1 l Buljong (benbuljong eller kycklingbuljong)
    2 dl Färsk timjan, finhackad
    1 msk Gurkmeja
    2 tsk Salt
    1 paket Bacon

    Gör så här:

    1. 1)

      Dela högreven i bitar, trimma bort senor men behåll eventuellt fett. Dela bacon i mindre bitar.

    2. 2)

      Skala och dela rotselleri och morötter i lika stora bitar, ca 2x2 cm. Lägg allt i en gryta eller crock pot. Krydda och salta och häll i buljongen. För vanlig gryta fyll på med vatten så det precis täcker allt. I en crockpot behövs inget extra vatten.

    3. 3)

      Låt puttra på spisen i 3-4 h med lock. För en crock pot, ställ p högsta i 6 h. Servera som den är eller med en sallad till.