-
Rotfruktsgryta med högrev
AIP. Denna gryta är superenkel och väldigt god. Bäst blir den i en slow cooker eller crock pot, men har man inte det går det bra att låta grytan småputtra på spisen i 3-4 h. Fyll på med vatten då och då så den inte bränns i botten.
-
6-8 h (crock pot) -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
1 kg Högrev av nöt 1 st Stor rotselleri 2 st Palternackor 4 st Stora morötter 1/2 - 1 l Buljong (benbuljong eller kycklingbuljong) 2 dl Färsk timjan, finhackad 1 msk Gurkmeja 2 tsk Salt 1 paket Bacon Gör så här:
-
1)
Dela högreven i bitar, trimma bort senor men behåll eventuellt fett. Dela bacon i mindre bitar.
-
2)
Skala och dela rotselleri och morötter i lika stora bitar, ca 2x2 cm. Lägg allt i en gryta eller crock pot. Krydda och salta och häll i buljongen. För vanlig gryta fyll på med vatten så det precis täcker allt. I en crockpot behövs inget extra vatten.
-
3)
Låt puttra på spisen i 3-4 h med lock. För en crock pot, ställ p högsta i 6 h. Servera som den är eller med en sallad till.
-








