• SAFFRANSTOPPAR (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Kokostoppar som gjorts om en aning till saftiga julsmakande saffranstoppar med russin och jordmandelmjöl.  Har du inget jordmandelmjöl, byt ut det mot kokosmjöl.

    • 35 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 dl riven kokos
    1/2 dl kokosolja, smält
    1/2 paket saffran (0,5g)
    1 msk honung
    1 dl kokosmjölk
    3 msk jordmandelmjöl (fint eller grovt) eller kokosmjöl
    1/2 dl russin

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 160°.

    2. 2)

      Blanda riven kokos med, russin, jordmandelmjöl och saffran.

    3. 3)

      Blanda ut honungen i kokosolja och kokosmjölk så den löses upp en aning.

    4. 4)

      Häll i vätskan och blanda väl. Låt allt dra i 10 minuter.

    5. 5)

      Forma toppar på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde mina ca 4 cm höga, men storleken är en smaksak. Tänk bara på att de gräddas snabbare om de är mindre.

    6. 6)

      Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter, eller tills de fått fin färg. Låt svalna innan du äter dem. Det är goda att frysa in eller äta dagen efter också.