-
SAFFRANSTOPPAR (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Kokostoppar som gjorts om en aning till saftiga julsmakande saffranstoppar med russin och jordmandelmjöl. Har du inget jordmandelmjöl, byt ut det mot kokosmjöl.
-
35 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
3 dl riven kokos 1/2 dl kokosolja, smält 1/2 paket saffran (0,5g) 1 msk honung 1 dl kokosmjölk 3 msk jordmandelmjöl (fint eller grovt) eller kokosmjöl 1/2 dl russin Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 160°.
-
2)
Blanda riven kokos med, russin, jordmandelmjöl och saffran.
-
3)
Blanda ut honungen i kokosolja och kokosmjölk så den löses upp en aning.
-
4)
Häll i vätskan och blanda väl. Låt allt dra i 10 minuter.
-
5)
Forma toppar på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde mina ca 4 cm höga, men storleken är en smaksak. Tänk bara på att de gräddas snabbare om de är mindre.

-
6)
Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter, eller tills de fått fin färg. Låt svalna innan du äter dem. Det är goda att frysa in eller äta dagen efter också.
-








