-
Sega pepparkakor
AIP. Juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. De är lite sega i konsistensen och är godast ljumma. Om man låter dem ligga framme ett par dagar, blir de hårda och knapriga. Instruktionsfilm finns under ”Media”.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
20 st Dadlar, blötlagda & urkärnade 1 dl Cassavamjöl 4 msk Kokosolja, smält 1,5 dl Jordmandelmjöl, finmalet 2 krm Kryddnejlika 1 krm Kanel 1 tsk Honung Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Det tar lite tid att mixa ihop allt och degen ska bli kladdig och hålla ihop väl. Tillsätt honungen sist och knåda in i degen med en matsked.
-
3)
Lägg degen att vila en stund i kylskåpet i en plastpåse eller i plastfolie. Den blir lättare att hantera då. Ca 1 h. Det går naturligtvis att rulla bollarna direkt om man vill det.
-
4)
Rulla bollar ca 1,5 cm i diameter. Eller gör större bollar för större kakor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.

-
5)
Platta ut bollarna med en gaffel som du blöter i kallt vatten, då fastnar inte gaffeln i degen. Gör enkla tryck eller rutmönster. Man kan också platta till dem med baksidan av en matsked för jämn yta.

-
6)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 minuter. De blir sega i mitten vid kortare tid. För knapriga kakor sänk värmen till 150 grader och grädda längre.

-








