-
Semlor AIP
AIP/PALEO. Goda små minisemlor gjorda på kokosmjöl och jordmandelmjöl. Det hittar du HÄR. Med jordmandel kan man efterlikna mandelmassa väldigt bra. Garants kokosgrädde är redan färdigvispad i förpackningen, bara att trycka ut.
-
1 h -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
"Mandelmassa" Ingredienser 1/2 dl Grovt jordmandelmjöl 3 msk Kokosolja, smält 1 krm Äkta vanilj (kan uteslutas) 1 tsk Honung 1 msk Kokosgrädde Bullarna Ingredienser 2 msk Jordmandelmjöl, grovt eller vanligt 1 dl Kokosmjöl 2 msk Kokosmjölk/grädde 6 msk Kokosolja, smält Lite Kanel 1/2 krm Bikarbonat 1 tsk Äppelcidervinäger Gelatinägg Ingredienser 1 msk Gelatinpulver 4 msk Vatten Lite Kokosmjöl till pudring Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 150°. Börja med att göra gelatinägget: blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk ljummet vatten, låt stå en minut. Värm sedan och vispa tills det blir en skummig konsistens. Det tar ca 1-2 min.
-
2)
Gör degen: blanda kokosmjöl, kanel, jordmandelmjöl, kokosmjölk, kokosolja samt gelatinägget och bearbeta degen tills den blir fast.
-
3)
Gör en liten grop i degen och häll i bikarbonat och äppelcidervinäger, det ska ske en kemisk reaktion så att det bubblar lite. Blanda degen igen.
-
4)
Forma tre bullar med fuktiga händer. Täck till eventuella små sprickor i bullarna. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
-
5)
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
-
6)
Gör mandelmassan genom att blanda jordmandelmjöl, smält kokosolja, honung, ev vanilj samt kokosgrädde med en gaffel.
-
7)
Låt svalna helt innan du monterar semlorna med en klick kokosgrädde i mitten. Garants kokosgrädde (bilden) är redan färdigvispad i förpackningen redo att tryckas ut.

-
8)
Pudra över lite kokosmjöl för en fin finish!

-








