• Semlor AIP

    AIP/PALEO. Goda små minisemlor gjorda på kokosmjöl och jordmandelmjöl. Det hittar du HÄR. Med jordmandel kan man efterlikna mandelmassa väldigt bra. Garants kokosgrädde är redan färdigvispad i förpackningen, bara att trycka ut.

    • 1 h
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    "Mandelmassa" Ingredienser
    1/2 dl Grovt jordmandelmjöl
    3 msk Kokosolja, smält
    1 krm Äkta vanilj (kan uteslutas)
    1 tsk Honung
    1 msk Kokosgrädde
    Bullarna Ingredienser
    2 msk Jordmandelmjöl, grovt eller vanligt
    1 dl Kokosmjöl
    2 msk Kokosmjölk/grädde
    6 msk Kokosolja, smält
    Lite Kanel
    1/2 krm Bikarbonat
    1 tsk Äppelcidervinäger
    Gelatinägg Ingredienser
    1 msk Gelatinpulver
    4 msk Vatten
    Lite Kokosmjöl till pudring

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 150°. Börja med att göra gelatinägget: blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk ljummet vatten, låt stå en minut. Värm sedan och vispa tills det blir en skummig konsistens. Det tar ca 1-2 min.

    2. 2)

      Gör degen: blanda kokosmjöl, kanel, jordmandelmjöl, kokosmjölk, kokosolja samt gelatinägget och bearbeta degen tills den blir fast.

    3. 3)

      Gör en liten grop i degen och häll i bikarbonat och äppelcidervinäger, det ska ske en kemisk reaktion så att det bubblar lite. Blanda degen igen.

    4. 4)

      Forma tre bullar med fuktiga händer. Täck till eventuella små sprickor i bullarna. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

    5. 5)

      Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.

    6. 6)

      Gör mandelmassan genom att blanda jordmandelmjöl, smält kokosolja, honung, ev vanilj samt kokosgrädde med en gaffel.

    7. 7)

      Låt svalna helt innan du monterar semlorna med en klick kokosgrädde i mitten. Garants kokosgrädde (bilden) är redan färdigvispad i förpackningen redo att tryckas ut.

    8. 8)

      Pudra över lite kokosmjöl för en fin finish!