• SKINKSCHNITZEL PÅ BÄDD AV ROSTAD BLOMKÅL OCH SPENAT

    AIP. Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott.

    • 50 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Blomkålshuvud, litet
    200 g Spenat, färsk
    400 g Fläskkött, t ex schnitzel eller kotlett
    1 knippe Timjan, finhackad
    1-2 msk Kokosolja/olivolja till blomkålen
    1 krm Gurkmeja
    Till marinaden ingredienser:
    4 msk Olivolja
    1 tsk Honung
    Lite salt
    Lite Timjan
    1/2 Citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 g. Gör marinaden och lägg i köttet. Tillsätt lite färsk timjan i marinaden, men spara lite till servering.

    2. 2)

      Dela blomkålen i små buketter och lägg ut i en långpanna. Häll smält kokosolja över och blanda väl. Salta och pudra med gurkmeja. Rosta i ugnen i ca 30 min eller tills de fått fin färg.

    3. 3)

      Stek köttet på mellanvärme ca 4 min per sida. Lägg undan att vila.

    4. 4)

      Stek spenaten i samma panna och servera genast tillsammans med blomkål, kött och resen av den färska timjanen..