-
SKINKSCHNITZEL PÅ BÄDD AV ROSTAD BLOMKÅL OCH SPENAT
AIP. Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott.
-
50 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Blomkålshuvud, litet 200 g Spenat, färsk 400 g Fläskkött, t ex schnitzel eller kotlett 1 knippe Timjan, finhackad 1-2 msk Kokosolja/olivolja till blomkålen 1 krm Gurkmeja Till marinaden ingredienser: 4 msk Olivolja 1 tsk Honung Lite salt Lite Timjan 1/2 Citron, juicen Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200 g. Gör marinaden och lägg i köttet. Tillsätt lite färsk timjan i marinaden, men spara lite till servering.
-
2)
Dela blomkålen i små buketter och lägg ut i en långpanna. Häll smält kokosolja över och blanda väl. Salta och pudra med gurkmeja. Rosta i ugnen i ca 30 min eller tills de fått fin färg.
-
3)
Stek köttet på mellanvärme ca 4 min per sida. Lägg undan att vila.
-
4)
Stek spenaten i samma panna och servera genast tillsammans med blomkål, kött och resen av den färska timjanen..

-








