-
Smörgåstårta (paleo)
PALEO. Denna smörgåstårta är som en dröm. Saftigt god med hembakat bröd. Baka formfranskan som ingår i receptet. Franskan hittar du under bröd. Receptet är från Birgitta Höglund. Majonnäsen är gjord på mild olivolja och finns under såser och tillbehör.
-
30 min -
8 personer -
Svår
Ingredienser
Laxröra Ingredienser: 400 gram varmrökt lax 4 dl majonnäs (recept under såser och tillbehör i klubben) 6 mjukkokta mosade ägg 1 hackad rödlök 1,5 msk pressad citron 1 dl finhackad dill 1 nypa salt och peppar För topping Fyra kokta ägg 5 msk stenbitsrom 3 tomater 1 knippe dill 4 dl majonnäs Gör så här:
-
1)
Laxröran: Dela laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör om försiktigt och smaka av.
-
2)
Skär formbrödet i skivor på längden och bred röran mellan skivorna.
-
3)
Täck över och låt stå i kylen ett par timmar så den blir saftig. Gärna över natten.
-
4)
Bred ett lager paleomajonnäs över tårtan och garnera med till exempel sallad, kokta ägg, gurka, tomat, fiskrom, ärtskott och dill.
-








