• Smörgåstårta (paleo)

    PALEO. Denna smörgåstårta är som en dröm. Saftigt god med hembakat bröd. Baka formfranskan som ingår i receptet. Franskan hittar du under bröd. Receptet är från Birgitta Höglund. Majonnäsen är gjord på mild olivolja och finns under såser och tillbehör.

    • 30 min
    • 8 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Laxröra Ingredienser:
    400 gram varmrökt lax
    4 dl majonnäs (recept under såser och tillbehör i klubben)
    6 mjukkokta mosade ägg
    1 hackad rödlök
    1,5 msk pressad citron
    1 dl finhackad dill
    1 nypa salt och peppar
    För topping
    Fyra kokta ägg
    5 msk stenbitsrom
    3 tomater
    1 knippe dill
    4 dl majonnäs

    Gör så här:

    1. 1)

      Laxröran: Dela laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör om försiktigt och smaka av.

    2. 2)

      Skär formbrödet i skivor på längden och bred röran mellan skivorna.

    3. 3)

      Täck över och låt stå i kylen ett par timmar så den blir saftig. Gärna över natten.

    4. 4)

      Bred ett lager paleomajonnäs över tårtan och garnera med till exempel sallad, kokta ägg, gurka, tomat, fiskrom, ärtskott och dill.