• AIP/PALEO. Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst. Här valde vi hallon.  Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig.

    • 1 h
    • 5 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    5-7 dl Bär, tex hallon.
    1 msk Honung
    Smulpaj Ingredienser:
    1 dl Riven kokos
    1 krm Kanel
    1 dl Kokosmjöl
    6 msk Kokosolja, kylskåpskall och hård
    4-6 st Dadlar
    1 nypa Salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 180 grader.

    2. 2)

      Smörj en pajform med lite kokosolja. Häll bär/hallonen i formen och blanda med honungen.

    3. 3)

      Finhacka dadlarna. Lägg i en skål och tillsätt kokosflingor, kokosmjöl, kanel och salt. Blanda väl.

    4. 4)

      Dela kokosoljan i mindre bitar med en kniv och smula runt med fingrarna. Låt det bli grova klumpar.

    5. 5)

      Strö smuldegen över hallonen och grädda i ugnen i 35 minuter eller tills hallonen bubblar upp genom pajtäcket.