-
Snacksbiffar fyllda med kokbananskivor
PALEO/AIP. Snacks-biffar fyllda med kokbananskivor stekta i förväg. De kan ätas med fingrarna och är goda både varma och kalla. Perfekt till mellanmål.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
Till biffarna Ingredienser: 400 g Nötfärs eller annan färs 1-2 st Vitlöksklyftor 1 dl Finhackade kryddor, t ex persilja 1 krm Gurkmeja 2 msk Kokosgrädde 1 tsk Salt Till tostones Ingredienser 1 stor Kokbanan, grön 3 msk Kokosolja att steka i Salt efter smak Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°. Blanda ingredienserna till färsen väl. Låt gärna smeten stå framme så den blir rumstempererad.
-
2)
Gör tostones: Skala och skiva kokbananen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i kokosolja i 3 min. Vänd och stek tills de fått fin färg.
-
3)
Lägg de stekta skivorna på en skärbräda och tryck till dem en och en med undersidan av en tallrik så de blir platta. Salta dem ordentligt på båda sidor.

-
4)
Lägg en bananskiva i mitten av en köttfärsbulle och tryck till kanterna så att bananerna är helt gömda. Färsen räcker till ca 8 - 10 små biffar.
-
5)
Lägg biffarna i en form och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd dem och låt gå i ugnen ca 10 min till.
-
6)
Ät snacksbiffarna tillsammans med en god röra som förrätt eller mellanmål. Bra att ha med sig på utflykt.

-








