• Snacksbiffar fyllda med kokbananskivor

    PALEO/AIP. Snacks-biffar fyllda med kokbananskivor stekta i förväg. De kan ätas med fingrarna och är goda både varma och kalla. Perfekt till mellanmål.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Till biffarna Ingredienser:
    400 g Nötfärs eller annan färs
    1-2 st Vitlöksklyftor
    1 dl Finhackade kryddor, t ex persilja
    1 krm Gurkmeja
    2 msk Kokosgrädde
    1 tsk Salt
    Till tostones Ingredienser
    1 stor Kokbanan, grön
    3 msk Kokosolja att steka i
    Salt efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°. Blanda ingredienserna till färsen väl. Låt gärna smeten stå framme så den blir rumstempererad.

    2. 2)

      Gör tostones: Skala och skiva kokbananen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i kokosolja i 3 min. Vänd och stek tills de fått fin färg.

    3. 3)

      Lägg de stekta skivorna på en skärbräda och tryck till dem en och en med undersidan av en tallrik så de blir platta. Salta dem ordentligt på båda sidor.

    4. 4)

      Lägg en bananskiva i mitten av en köttfärsbulle och tryck till kanterna så att bananerna är helt gömda. Färsen räcker till ca 8 - 10 små biffar.

    5. 5)

      Lägg biffarna i en form och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd dem och låt gå i ugnen ca 10 min till.

    6. 6)

      Ät snacksbiffarna tillsammans med en god röra som förrätt eller mellanmål. Bra att ha med sig på utflykt.