-
Soppa på butternut-pumpa
AIP. En krämig soppa med mycket smak. Pumpan innehåller vitamin C och kalium och är är söt och nötig i smaken när den rostas. Den går fint att servera som en mindre förrätt.
-
1 h 30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st butternut squash-pumpa, delad och rensad från kärno 1 st Gul lök, finhackad 2 st Vitlöksklyftor, finhackade 5 dl Buljong, helst benbuljong 1 dl Färska kryddor, tex basilika eller koriander 1 tsk Havssalt 2 msk Olivolja eller kokosolja Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°
-
2)
Skala och rensa pumpan och dela i kuber om 2x2 cm.
-
3)
Lägg den delade pumpan på en långpanna, ringla olja över och kör i ugnen i ca 1 timme. Den ska bli genomstekt och lite rostad. Täck med aluminiumfolie de sista 20 minuterna så att den inte blir bränd.
-
4)
Stek lök och vitlök i olja.
-
5)
Lägg över squashen i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
-
6)
Koka i 20 minuter.
-
7)
Mixa så att soppan med en stavmixer så den blir slät. Om den blir för tjock så späd med vatten.
-
8)
Smaka av med salt och servera med färsk kryddor.
-
9)
Ps. Receptet är från Autoimmun Kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hulten, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.
-








