• Spenatbröd (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Gör ett lite annorlunda och gott bröd med spenat i degen. Spenaten kräver lite extra saltning för att den goda smaken ska komma fram.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 dl Färsk spenat (fyra nävar ungefär)
    1 st Kokbanan, helst grön
    2 dl Cassavamjöl
    1/2 dl Kokosolja, smält
    1 tsk Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Skölj spenaten, klipp av stjälkarna och torka lite med hushållspapper.

    3. 3)

      Skala kokbananen genom att skära bort ändarna och sedan skåra på längden med en kniv. Bryt sedan av skalet. Dela i mindre bitar och mixa tillsammans med kokosoljan till en jämn smet.

    4. 4)

      Häll i spenaten och pulsa några gånger med en stavmixer så att spenaten mixas ner grovt.

    5. 5)

      Blanda i cassavamjölet och saltet och jobba ihop till en deg. Eventuellt behövs det lite mer mjöl, beroende på vilken sort du har.

    6. 6)

      Forma fyra bullar eller gör bara en större limpa. Skåra ett kryss på toppen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

    7. 7)

      Låt brödet vila ett par timmar, annars är det lite degigt inuti. Bäst är det faktiskt dagen efter. Förvara i platspåse.