-
Spenatbröd (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Gör ett lite annorlunda och gott bröd med spenat i degen. Spenaten kräver lite extra saltning för att den goda smaken ska komma fram.
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
4 dl Färsk spenat (fyra nävar ungefär) 1 st Kokbanan, helst grön 2 dl Cassavamjöl 1/2 dl Kokosolja, smält 1 tsk Havssalt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Skölj spenaten, klipp av stjälkarna och torka lite med hushållspapper.
-
3)
Skala kokbananen genom att skära bort ändarna och sedan skåra på längden med en kniv. Bryt sedan av skalet. Dela i mindre bitar och mixa tillsammans med kokosoljan till en jämn smet.
-
4)
Häll i spenaten och pulsa några gånger med en stavmixer så att spenaten mixas ner grovt.
-
5)
Blanda i cassavamjölet och saltet och jobba ihop till en deg. Eventuellt behövs det lite mer mjöl, beroende på vilken sort du har.
-
6)
Forma fyra bullar eller gör bara en större limpa. Skåra ett kryss på toppen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

-
7)
Låt brödet vila ett par timmar, annars är det lite degigt inuti. Bäst är det faktiskt dagen efter. Förvara i platspåse.
-








