• Spenatsallad med makrill

    AIP/PALEO. Spenat är gott som bas i sallad. Man behöver inte tillaga spenaten, den är god och nyttig även som färsk. De finrivna morötterna med citron ger en extra frisk smak.

    • 10 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Påse färsk spenat
    3-4 st Stjälkar bladselleri
    3 st Morötter
    1 st Rökt makrill
    1 st Citron
    10 st Kalatmatoliver
    1 nypa Halvsalt
    1 knippe Färska kryddor, tex persilja, basilika

    Gör så här:

    1. 1)

      Skölj spenaten och låt den rinna av. Dela spenaten i mindre delar och hacka selleri.

    2. 2)

      Grovriv morötterna och pressa citron över dem.

    3. 3)

      Dela makrillen i mindre bitar med händerna och blanda allt. Häll i oliverna före servering.

    4. 4)

      Smaka av med salt, peppar och färska kryddor.