-
STEKPANNE-ÄPPELPAJ PALEO
PALEO. En ny favorit i köket! Stekpanne-paj. Smidigt då man bara använder en ugnsfast stekpann hela vägen.
-
40 min -
5 personer -
Lätt
Ingredienser
Fyllning Ingredienser: 5-6 st Äpplen 1 st Lime, juice och rivet skal 1/2 st Citron, juice och rivet skal 1 tsk Kanel 1 krm Vaniljpulver 1 tsk Färsk ingefära, hackad 1 msk Kokosolja till stekning Till smuldegen Ingredienser: 1 dl Hasselnötsmjöl 1 dl Mandelmjöl 1 dl Riven kokos 1 dl Kokosolja, fast form 1 dl Mandelspån Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Gör klyftor av äpplena, behåll skalet. Smält en stor klick kokosolja och lägg i äppelklyftorna.
-
3)
Tillsätt kanel, ingefära, juice från en lime, skal från en lime, juice från en halv citron, skal från en citron, honung och vaniljpulver.
-
4)
Stek ett par minuter tills allt blandats väl. Lägg på ett lock och ställ åt sidan.
-
5)
Gör smuldegen genom att blanda mjölsorterna med kokosflingor och kokosolja. Kokosoljan ska vara fast så att det blir klumpar i smuldegen.
-
6)
Fördela smuldegen över äpplena och toppa med mandelspån.
-
7)
Grädda i ugnen i 25 minuter. Se upp så att inte mandelspånen bränns.

-








