• STEKPANNE-ÄPPELPAJ PALEO

    PALEO. En ny favorit i köket! Stekpanne-paj. Smidigt då man bara använder en ugnsfast stekpann hela vägen.

    • 40 min
    • 5 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Fyllning Ingredienser:
    5-6 st Äpplen
    1 st Lime, juice och rivet skal
    1/2 st Citron, juice och rivet skal
    1 tsk Kanel
    1 krm Vaniljpulver
    1 tsk Färsk ingefära, hackad
    1 msk Kokosolja till stekning
    Till smuldegen Ingredienser:
    1 dl Hasselnötsmjöl
    1 dl Mandelmjöl
    1 dl Riven kokos
    1 dl Kokosolja, fast form
    1 dl Mandelspån

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Gör klyftor av äpplena, behåll skalet. Smält en stor klick kokosolja och lägg i äppelklyftorna.

    3. 3)

      Tillsätt kanel, ingefära, juice från en lime, skal från en lime, juice från en halv citron, skal från en citron, honung och vaniljpulver.

    4. 4)

      Stek ett par minuter tills allt blandats väl. Lägg på ett lock och ställ åt sidan.

    5. 5)

      Gör smuldegen genom att blanda mjölsorterna med kokosflingor och kokosolja. Kokosoljan ska vara fast så att det blir klumpar i smuldegen.

    6. 6)

      Fördela smuldegen över äpplena och toppa med mandelspån.

    7. 7)

      Grädda i ugnen i 25 minuter. Se upp så att inte mandelspånen bränns.