• STEKPANNEBRÖD

    PALEO. Gott bröd som man svänger ihop snabbt i och med att det steks istället för bakas i ugnen. Knepet med brödet är att platta ut det ordentligt i stekpannan och sedan steka ganska länge per sida, ca 4 minuter. Ät ljummet med gott pålägg, t ex äggröra och avokado.

    • 10 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dl Cassavamjöl
    1/2 dl Mandelmjöl
    1 st Ägg
    1 nypa Havssalt
    1 msk Kokosolja/olivolja till stekning
    1 tsk hackad Färsk rosmarin/timjan (eventuellt)

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda samman alla ingredienser. Det ska bli en tjock smet snarare än en deg.

    2. 2)

      Värm en stekpanna och häll i lite kokosolja eller olivolja. Klicka ut hälften av smeten och platta ut med baksidan av en blöt matsked till ett platt bröd.

    3. 3)

      Stek på låg värme i 4 minuter. Vänd och stek ytterligare 4 minuter (ca).

    4. 4)

      Det är gott att klippa ner lite färska örter i smeten, t ex rosmarin eller timjan.