-
STEKPANNEBRÖD
PALEO. Gott bröd som man svänger ihop snabbt i och med att det steks istället för bakas i ugnen. Knepet med brödet är att platta ut det ordentligt i stekpannan och sedan steka ganska länge per sida, ca 4 minuter. Ät ljummet med gott pålägg, t ex äggröra och avokado.
-
10 min -
1 person -
Lätt
Ingredienser
2 dl Cassavamjöl 1/2 dl Mandelmjöl 1 st Ägg 1 nypa Havssalt 1 msk Kokosolja/olivolja till stekning 1 tsk hackad Färsk rosmarin/timjan (eventuellt) Gör så här:
-
1)
Blanda samman alla ingredienser. Det ska bli en tjock smet snarare än en deg.
-
2)
Värm en stekpanna och häll i lite kokosolja eller olivolja. Klicka ut hälften av smeten och platta ut med baksidan av en blöt matsked till ett platt bröd.
-
3)
Stek på låg värme i 4 minuter. Vänd och stek ytterligare 4 minuter (ca).
-
4)
Det är gott att klippa ner lite färska örter i smeten, t ex rosmarin eller timjan.

-








