• Stekt fisk med gurkmeja och jordärtsskockspuré (AIP, Paleo)

    AIP/PALEO. Stekt vitfisk med gurkmeja som serveras med mos på jordärtsskocka och med ugnsbakad fänkål och toppas med en hög av skalade räkor.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 fiskfiléer , t ex kolja
    1 krm gurkmeja
    1 nypa havssalt
    1 msk olivolja till stekning
    5-8 jordärtskockor
    2 msk kokosmjölk/kokosgrädde
    1 tsk citronjuice
    Ev lite torkad dill som smaksättning
    1 fänkål
    200 g räkor med skal

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Dela fänkålen på längden i två delar och lägg i en ugnsfast form. Salta och ringla lite olivolja över. Tillaga i ca 30 - 40 minuter i ugnen.

    3. 3)

      Skala och dela jordärtsskockorna och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Ca 20 minuter.

    4. 4)

      Stöt dem med en potatispress eller mixa med en stavmixer. Blanda i kokosmjölk/grädde, salt och smaka av med

    5. 5)

      Skölj fisken och torka med hushållspapper. Pudra över gurkmeja och salta. Stek på låg värme i olivolja eller kokosolja ca tre minuter per sida. Ta ut fänkålen ur ugnen när den är genomstekt.

    6. 6)

      Servera med till exempel lite kokt spenat och ett gäng skalade räkor till.