-
Stekt fisk med gurkmeja och jordärtsskockspuré (AIP, Paleo)
AIP/PALEO. Stekt vitfisk med gurkmeja som serveras med mos på jordärtsskocka och med ugnsbakad fänkål och toppas med en hög av skalade räkor.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
2 fiskfiléer , t ex kolja 1 krm gurkmeja 1 nypa havssalt 1 msk olivolja till stekning 5-8 jordärtskockor 2 msk kokosmjölk/kokosgrädde 1 tsk citronjuice Ev lite torkad dill som smaksättning 1 fänkål 200 g räkor med skal Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Dela fänkålen på längden i två delar och lägg i en ugnsfast form. Salta och ringla lite olivolja över. Tillaga i ca 30 - 40 minuter i ugnen.
-
3)
Skala och dela jordärtsskockorna och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Ca 20 minuter.
-
4)
Stöt dem med en potatispress eller mixa med en stavmixer. Blanda i kokosmjölk/grädde, salt och smaka av med
-
5)
Skölj fisken och torka med hushållspapper. Pudra över gurkmeja och salta. Stek på låg värme i olivolja eller kokosolja ca tre minuter per sida. Ta ut fänkålen ur ugnen när den är genomstekt.
-
6)
Servera med till exempel lite kokt spenat och ett gäng skalade räkor till.

-








