-
Stekt kokbanan Puerto Rican AIP
AIP/PALEO. Stek kokbanan som man gör i Puerto Rico. Där kallar man detta för tostones. De blir en utmärkt ersättning till pommes eller kan ätas som snacks. Salta och krydda med t ex chili (uteslut vid AIP) eller torkad basilika, oregano eller persilja.
-
25 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Kokbanan 1 nypa Salt och ev lite chilikrydda (uteslut vid AIP) 1-2 msk Kokosolja att steka/fritera i Gör så här:
-
1)
Skala kokbananen genom att snitta den på längden och bryt sedan av skalet bit för bit.
-
2)
Dela i ca 2 cm tjocka bitar.
-
3)
Stek i rikligt med kokosolja ungefär 4 minuter per sida.
-
4)
Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och tryck till dem med undersidan av en tallrik så de blir platta.
-
5)
Fyll vatten i en djup tallrik och doppa bitarna i vatten och stek dem igen i någon minut till de blir krispiga och gyllenbruna. Salta och krydda och ät med fingrarna.

-








