• Stekt kokbanan Puerto Rican AIP

    AIP/PALEO. Stek kokbanan som man gör i Puerto Rico. Där kallar man detta för tostones. De blir en utmärkt ersättning till pommes eller kan ätas som snacks. Salta och krydda med t ex chili (uteslut vid AIP)  eller torkad basilika, oregano eller persilja.

    • 25 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Kokbanan
    1 nypa Salt och ev lite chilikrydda (uteslut vid AIP)
    1-2 msk Kokosolja att steka/fritera i

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala kokbananen genom att snitta den på längden och bryt sedan av skalet bit för bit.

    2. 2)

      Dela i ca 2 cm tjocka bitar.

    3. 3)

      Stek i rikligt med kokosolja ungefär 4 minuter per sida.

    4. 4)

      Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och tryck till dem med undersidan av en tallrik så de blir platta.

    5. 5)

      Fyll vatten i en djup tallrik och doppa bitarna i vatten och stek dem igen i någon minut till de blir krispiga och gyllenbruna. Salta och krydda och ät med fingrarna.