• STRÖMMINGSLÅDA (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. En rätt som passar bra på buffébordet men som även är god vardagsmat. Strömming är en bra källa till omega-3 och jod. Tänk på att köpa MSC-märkt fisk som är fångad i Nordsjön eller Atlanten, inte i Östersjön.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 gram strömmingsfiléer
    1 tsk havssalt
    1 knippe finhackad dill
    2 dl nomatsås (recept under såser)
    1 dl finhackad persilja
    2 dl kokosmjölk
    3 msk grovt jordmandelmjöl till garnering

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2)

      Ta bort ryggfenan på filéerna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg dem med skinnsidan nedåt

    3. 3)

      Salta och fördela dill och persilja över fiskarna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnsfast form.

    4. 4)

      Blanda kokosmjölk och nomatsås och häll över fisken. Strö över jordmandelmjöl.

    5. 5)

      Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    6. 6)

      Till servering kokta grönsaker, t ex broccoli och morötter.