-
SVARTRÖTTER OCH SPARRIS MED SADELLDRESSING (AIP, PALEO)
AIP/PALEO. Svartrötter – eller fattigmanssparris – är söta och goda. Och väldigt nyttiga också, precis som de flesta underjord-grönsaker. Koka, skala och servera med sparris och en salt sardelldressing med tryck i.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
5-7 svartrötter 1 knippe grön sparris 1 kruka Färsk basilika Till dressingen Ingredienser: 1/2 Citron, juicen 1 msk Kapris 3 st Sardellfileér 1/2 dl Olivolja eller avokadoolja 1/2 Kruka basilika Gör så här:
-
1)
Skölj och dela svartrötterna på mitten. Koka med skalet kvar, de är lättare att skala kokta. Lägg i sparrisen de sista 5 minuterna så att de blir lättkokta och har kvar lite al dente. Lägg svartrötter och sparris i iskallt vatten. Då behåller de sin krispighet.
-
2)
Skala svartrötterna med en potatisskalare. Gör dressingen genom att mixa samtliga ingredienser.

-
3)
Lägg upp och servera med färsk basilika och ringlad dressing över.
-








