• SVARTRÖTTER OCH SPARRIS MED SADELLDRESSING (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. Svartrötter – eller fattigmanssparris – är söta och goda. Och väldigt nyttiga också, precis som de flesta underjord-grönsaker. Koka, skala och servera med sparris och en salt sardelldressing med tryck i.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    5-7 svartrötter
    1 knippe grön sparris
    1 kruka Färsk basilika
    Till dressingen Ingredienser:
    1/2 Citron, juicen
    1 msk Kapris
    3 st Sardellfileér
    1/2 dl Olivolja eller avokadoolja
    1/2 Kruka basilika

    Gör så här:

    1. 1)

      Skölj och dela svartrötterna på mitten. Koka med skalet kvar, de är lättare att skala kokta. Lägg i sparrisen de sista 5 minuterna så att de blir lättkokta och har kvar lite al dente. Lägg svartrötter och sparris i iskallt vatten. Då behåller de sin krispighet.

    2. 2)

      Skala svartrötterna med en potatisskalare. Gör dressingen genom att mixa samtliga ingredienser.

    3. 3)

      Lägg upp och servera med färsk basilika och ringlad dressing över.