• Sylt till efterrätt

    AIP. God klassisk sylt som passar bra till pannkakor, våfflor eller i syltkakor eller mellan tårtlager. Detta recept innehåller hallon och blåbär – drottningssylt – men det går bra att göra sylt på jordgubbar, hjortron, krusbär, körsbär eller det du gillar.

    • 1 h
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dl Hallon
    2 dl Blåbär
    1 msk Honung
    2 dl Vatten
    1/2 msk knappt Gelatinpulver

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka ihop hallon och blåbär i vattnet i ca 10 minuter på låg värme. Rör och krossa bären under tiden med en sked upp mot kastrullkanterna. Tillsätt honung och smaka av.

    2. 2)

      Häll i gelatinpulver och rör om. Koka upp tills första bubblan, dra sedan av kastrullen.

    3. 3)

      Häll upp på burk och låt svalna helt innan locket skruvas på. Förvara i kylen. Eftersom det inte är något konserveringsmedel i håller sylten i ett par veckor max.