-
Sylt till efterrätt
AIP. God klassisk sylt som passar bra till pannkakor, våfflor eller i syltkakor eller mellan tårtlager. Detta recept innehåller hallon och blåbär – drottningssylt – men det går bra att göra sylt på jordgubbar, hjortron, krusbär, körsbär eller det du gillar.
-
1 h -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
2 dl Hallon 2 dl Blåbär 1 msk Honung 2 dl Vatten 1/2 msk knappt Gelatinpulver Gör så här:
-
1)
Koka ihop hallon och blåbär i vattnet i ca 10 minuter på låg värme. Rör och krossa bären under tiden med en sked upp mot kastrullkanterna. Tillsätt honung och smaka av.
-
2)
Häll i gelatinpulver och rör om. Koka upp tills första bubblan, dra sedan av kastrullen.

-
3)
Häll upp på burk och låt svalna helt innan locket skruvas på. Förvara i kylen. Eftersom det inte är något konserveringsmedel i håller sylten i ett par veckor max.
-








