-
AIP. Syltkakor med hemgjord gelé. Recept till gelé hittar du under såser och röror. Grundreceptet till dessa kakor kan man variera med olika smaker. Blanda i carob-pulver så smakar de kola, t ex.
-
40 min -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
1 dl Cassavamjöl 1 dl Jordmandelmjöl (mandelmjöl vid paleo) 2 msk Kokosmjöl 4 msk Smält kokosolja 2 dl Dadlar, blötlagda och urkärnade 1 tsk Honung 1 tsk Vaniljpulver, äkta Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller liknande till en deg. Knåda den smidig.
-
3)
Rulla bollar (ganska små) och lägg på bakplåtspapper. Platta till dem med baksidan av en blöt matsked.
-
4)
Tryck ett litet hål i varje kaka och klicka i gelé. Gelén smälter i ugnen till "sylt".
-
5)
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, lite beroende på hur stora kakorna är. De blir segare om du gräddar kortare tid, en smaksak.

-








