• AIP. Syltkakor med hemgjord gelé. Recept till gelé hittar du under såser och röror. Grundreceptet till dessa kakor kan man variera med olika smaker. Blanda i carob-pulver så smakar de kola, t ex.

     

    • 40 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 dl Cassavamjöl
    1 dl Jordmandelmjöl (mandelmjöl vid paleo)
    2 msk Kokosmjöl
    4 msk Smält kokosolja
    2 dl Dadlar, blötlagda och urkärnade
    1 tsk Honung
    1 tsk Vaniljpulver, äkta

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller liknande till en deg. Knåda den smidig.

    3. 3)

      Rulla bollar (ganska små) och lägg på bakplåtspapper. Platta till dem med baksidan av en blöt matsked.

    4. 4)

      Tryck ett litet hål i varje kaka och klicka i gelé. Gelén smälter i ugnen till "sylt".

    5. 5)

      Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, lite beroende på hur stora kakorna är. De blir segare om du gräddar kortare tid, en smaksak.