-
Tapenade
AIP. Tapenade är en vanlig spansk röra som är god till köttfärsrätter och på kex och bröd.
-
5 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 burk (300 g) fina svarta oli- ver, t ex Kalamata. De med kärnor är mest smakrika 1 Vitlöksklyfta 1 msk kapris på burk 1 msk Olivolja 1/2 dl finhackade kryddor, t ex persilja 1 halv Citron, juicen Gör så här:
-
1)
Kärna ur oliverna och lägg i en skål. Pressa i vitlöken. Tillsätt kapris och olivoljan. Mixa 1minut.
-
2)
Smaka av med pressad citron.
-
3)
(Persilja är en smaksak, testa gärna med andra färska kryddor som till exempel basilika, mynta, salvia eller koriander.)
-
4)
Ps. Foto Denise Vestin. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








