• Tapenade

    AIP. Tapenade är en vanlig spansk röra som är god till köttfärsrätter och på kex och bröd.

    • 5 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 burk (300 g) fina svarta oli- ver, t ex Kalamata. De med kärnor är mest smakrika
    1 Vitlöksklyfta
    1 msk kapris på burk
    1 msk Olivolja
    1/2 dl finhackade kryddor, t ex persilja
    1 halv Citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Kärna ur oliverna och lägg i en skål. Pressa i vitlöken. Tillsätt kapris och olivoljan. Mixa 1minut.

    2. 2)

      Smaka av med pressad citron.

    3. 3)

      (Persilja är en smaksak, testa gärna med andra färska kryddor som till exempel basilika, mynta, salvia eller koriander.)

    4. 4)

      Ps. Foto Denise Vestin. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se