• Tartelette - paj med fyllning

    AIP. Pajer med tre olika sorters fyllning. En med sidfläsk och svamp, en med lax och spenat och en vegetarisk med morötter, svamp och lök.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Pajdegen 6-8 bottnar Ingredienser:
    1 dl Kokosmjölk
    3 dl Cassavamjöl
    7 msk Kokosolja, smält
    1 tsk Salt
    Vatten om degen är torr, 2-4 msk
    Fyllning nr 1 Ingredienser:
    3-4 st Champinjoner
    1 bit Sidfläsk eller bacon, ca 50 g
    1/2 Gul lök
    1 st Vitlöksklyfta
    1 dl Klippt färsk persilja
    Fyllning nr 2 (Veg) Ingredienser:
    3-4 Champinjoner
    1 dl Riven morot
    1/2 Gul lök
    1 st Vitlöksklyfta
    1 tsk Dragon, torkad
    1/2 tsk Gurkmeja
    Salt efter smak
    Fyllning nr 3 Ingredienser:
    1 bit Färsk lax, ca 50 g
    100 g Färsk spenat
    4-5 msk Gräslök, nerklippt
    1 st Koks ägg (uteslut vid AIP)
    Lite salt efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      OBS, om man bara gör EN sorts fyllning, tredubbla innehållet i ingredienserna. Gör först fyllning. Nr 1: Dela svampen, hacka lök och vitlök. Tärna sidfläsket och stek på låg värme. Häll i svamp och lök och stek ned. Klipp i färsk persilja.

    2. 2)

      Fyllning nr 2: Riv morötter, ca 1 stor, stek med hackad lök, vitlök och svamp. Smaksätt med dragon och gurkmeja. Salta.

    3. 3)

      Fyllning nr 3: Rensa spenaten och stek i kokosolja. Tillsätt laxen som är delad i småkuber. Klipp i gräslök och salta. Koka ett ägg och hacka ned i röran (uteslut vid AIP).

    4. 4)

      Sätt ugnen på 180°. Gör pajdegen.

    5. 5)

      Blanda cassavamjöl, kokosmjölk, kokosolja och salt. Knåda till en deg. Olika sorters cassavamjöl ger olika torr deg. Antingen behövs det extra vatten (ca 2-4 msk) eller mer mjöl. Degen ska vara följsam och smidig.

    6. 6)

      Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Sporra eller skär ut sex-åtta rutor. Vik upp kanterna och lägg på fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Toppa med färska kryddor.