-
Tartelette - paj med fyllning
AIP. Pajer med tre olika sorters fyllning. En med sidfläsk och svamp, en med lax och spenat och en vegetarisk med morötter, svamp och lök.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Pajdegen 6-8 bottnar Ingredienser: 1 dl Kokosmjölk 3 dl Cassavamjöl 7 msk Kokosolja, smält 1 tsk Salt Vatten om degen är torr, 2-4 msk Fyllning nr 1 Ingredienser: 3-4 st Champinjoner 1 bit Sidfläsk eller bacon, ca 50 g 1/2 Gul lök 1 st Vitlöksklyfta 1 dl Klippt färsk persilja Fyllning nr 2 (Veg) Ingredienser: 3-4 Champinjoner 1 dl Riven morot 1/2 Gul lök 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Dragon, torkad 1/2 tsk Gurkmeja Salt efter smak Fyllning nr 3 Ingredienser: 1 bit Färsk lax, ca 50 g 100 g Färsk spenat 4-5 msk Gräslök, nerklippt 1 st Koks ägg (uteslut vid AIP) Lite salt efter smak Gör så här:
-
1)
OBS, om man bara gör EN sorts fyllning, tredubbla innehållet i ingredienserna. Gör först fyllning. Nr 1: Dela svampen, hacka lök och vitlök. Tärna sidfläsket och stek på låg värme. Häll i svamp och lök och stek ned. Klipp i färsk persilja.
-
2)
Fyllning nr 2: Riv morötter, ca 1 stor, stek med hackad lök, vitlök och svamp. Smaksätt med dragon och gurkmeja. Salta.
-
3)
Fyllning nr 3: Rensa spenaten och stek i kokosolja. Tillsätt laxen som är delad i småkuber. Klipp i gräslök och salta. Koka ett ägg och hacka ned i röran (uteslut vid AIP).
-
4)
Sätt ugnen på 180°. Gör pajdegen.
-
5)
Blanda cassavamjöl, kokosmjölk, kokosolja och salt. Knåda till en deg. Olika sorters cassavamjöl ger olika torr deg. Antingen behövs det extra vatten (ca 2-4 msk) eller mer mjöl. Degen ska vara följsam och smidig.
-
6)
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Sporra eller skär ut sex-åtta rutor. Vik upp kanterna och lägg på fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Toppa med färska kryddor.

-








