-
Torkade äppelringar
AIP. Torkade äppelringar är lätt att göra själv. Passa på att ladda ugnen med ett par plåtar när du väl är igång. Gott som snacks eller till frukosten i paleo-yoghurt eller granola.
-
2 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
5-6 Äpplen, gärna syrliga 1 st Citron 1 tsk Äppelcidervinäger 1 krm Kanel eller ingefära Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 100°.
-
2)
Lägg äpplena i blöt i 20 minuter i en stor skål med vatten och 1 tsk äppelcidervinäger för att få dem riktigt rena. Skölj äpplena. Kärna ur dem - använd gärna en äppelurkärnare.
-
3)
Skiva äpplena tunt, med skalet kvar.
-
4)
För att behålla färgen på äppelringarna doppa dem i citronvatten. Pressa juicen från en citron i ca 1/2 liter vatten.
-
5)
Klappa ringarna torra med hushållspapper eller kökshandduk och lägg dem på bakplåtspapper. Pudra med kanel eller ingefära.
-
6)
Torka ringarna mitt i ugnen i ca 1,5 - 2 timmar. Vänd dem efter halva tiden för att de ska torka helt. Det går bra att ha flera plåtar i ugnen samtidigt.

-








