• Torkade äppelringar

    AIP. Torkade äppelringar är lätt att göra själv. Passa på att ladda ugnen med ett par plåtar när du väl är igång. Gott som snacks eller till frukosten i paleo-yoghurt eller granola.

    • 2 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    5-6 Äpplen, gärna syrliga
    1 st Citron
    1 tsk Äppelcidervinäger
    1 krm Kanel eller ingefära

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 100°.

    2. 2)

      Lägg äpplena i blöt i 20 minuter i en stor skål med vatten och 1 tsk äppelcidervinäger för att få dem riktigt rena. Skölj äpplena. Kärna ur dem - använd gärna en äppelurkärnare.

    3. 3)

      Skiva äpplena tunt, med skalet kvar.

    4. 4)

      För att behålla färgen på äppelringarna doppa dem i citronvatten. Pressa juicen från en citron i ca 1/2 liter vatten.

    5. 5)

      Klappa ringarna torra med hushållspapper eller kökshandduk och lägg dem på bakplåtspapper. Pudra med kanel eller ingefära.

    6. 6)

      Torka ringarna mitt i ugnen i ca 1,5 - 2 timmar. Vänd dem efter halva tiden för att de ska torka helt. Det går bra att ha flera plåtar i ugnen samtidigt.