-
Torkat kött - beef jerky
AIP/PALEO. Torkat kött är gott som snacks på utflykt eller i picknick-korgen. JU längre köttet hänger och torkar desto segare blir det. Tricket är att salta ordentligt, då håller det längre.
-
6 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
500 g Nötkött, t ex rostbiff 1-2 tsk Havssalt 10-15 Bambuspett i trä Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 100°. Lägg spetten i blöt.
-
2)
Skiva köttet i tunna remsor. Salta och trä på spetten.
-
3)
Sätt en långpanna längst ner i ugnen då fettet droppar av. Lägg spetten på längden över ett ugnsgaller så att köttet hänger ner med luftigt mellanrum.
-
4)
Sätt en träsked i ugnsöppningen så att det blir en liten glipa. På så vis ångar vätskan ut ur ugnen. Tillaga i ca 6 timmar. Känn på köttet när du tycker att det fått rätt konsistens. Blir det för hårt är det svårt att äta. Salta eventuellt lite extra när det är klart.

-








