• Torkat kött - beef jerky

    AIP/PALEO. Torkat kött är gott som snacks på utflykt eller i picknick-korgen. JU längre köttet hänger och torkar desto segare blir det. Tricket är att salta ordentligt, då håller det längre.

    • 6 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Nötkött, t ex rostbiff
    1-2 tsk Havssalt
    10-15 Bambuspett i trä

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 100°. Lägg spetten i blöt.

    2. 2)

      Skiva köttet i tunna remsor. Salta och trä på spetten.

    3. 3)

      Sätt en långpanna längst ner i ugnen då fettet droppar av. Lägg spetten på längden över ett ugnsgaller så att köttet hänger ner med luftigt mellanrum.

    4. 4)

      Sätt en träsked i ugnsöppningen så att det blir en liten glipa. På så vis ångar vätskan ut ur ugnen. Tillaga i ca 6 timmar. Känn på köttet när du tycker att det fått rätt konsistens. Blir det för hårt är det svårt att äta. Salta eventuellt lite extra när det är klart.