• Torskrygg med pepparrots-gremolata

    AIP.Vår egen version av gremolata höjer smaken på denna torskrätt. Gör en panna med olika grönsaker i ugnen och låt dessa gå i 20 minuter innan torsken läggs till och lagas klart med grönsakerna de sista 12-15 minuterna.

    • 40 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 bitar Torskrygg
    6 st Morötter eller andra rotfrukter
    5-6 dl Svamp, t ex skogschampinjoner
    "Gremolata" Ingredienser:
    1 st Stor citron, juicen
    1 dl Persilja, finhackad
    1 dl Kokosolja, smält
    2 msk Pepparrot, riven
    1 nypa Salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Gör gremolatan genom att mixa samtliga ingredienser.

    3. 3)

      Skala morötter och rensa svampen, lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Se till att det finns plats för torken Häll gremotala över grönsakerna - men spara lite till fisken. Låt gå i ugnen i ca 20-25 minuter.

    4. 4)

      Ta ut pannan och lägg till fisken. Häll gremolata över och låt gå klart i ugnen i ca 12-15 minuter.

    5. 5)

      Servera med sallad och mer pepparrot.