-
Torskrygg med pepparrots-gremolata
AIP.Vår egen version av gremolata höjer smaken på denna torskrätt. Gör en panna med olika grönsaker i ugnen och låt dessa gå i 20 minuter innan torsken läggs till och lagas klart med grönsakerna de sista 12-15 minuterna.
-
40 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
3 bitar Torskrygg 6 st Morötter eller andra rotfrukter 5-6 dl Svamp, t ex skogschampinjoner "Gremolata" Ingredienser: 1 st Stor citron, juicen 1 dl Persilja, finhackad 1 dl Kokosolja, smält 2 msk Pepparrot, riven 1 nypa Salt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Gör gremolatan genom att mixa samtliga ingredienser.
-
3)
Skala morötter och rensa svampen, lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Se till att det finns plats för torken Häll gremotala över grönsakerna - men spara lite till fisken. Låt gå i ugnen i ca 20-25 minuter.
-
4)
Ta ut pannan och lägg till fisken. Häll gremolata över och låt gå klart i ugnen i ca 12-15 minuter.
-
5)
Servera med sallad och mer pepparrot.

-








