• Tortillas eller tunnbröd

    AIP. Tortillas steks i torr stekpanna. Om degen blir för torr, tillsätt lite mer vatten eller olivolja. Smaken är väldigt likt vårt svenska tunnbröd! Dessa är perfekt att ha med sig som matsäck med lite pålägg.

    • 20 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 dl Cassavamjöl
    3 msk Olivolja
    1 dl Hett vatten
    1/2 tsk Salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda mjöl och salt.

    2. 2)

      Häll i olivolja och vatten och rör om med en slickepott.

    3. 3)

      Knåda degen smidig med händerna. Tillsätt mer vätska om den smular.

    4. 4)

      Dela i fyra-sex delar. Kavla ut mellan två bakplåtspapper tills de är riktigt tunna. Kanterna spretar, men det gör inget på slutresultatet, allt steks.

    5. 5)

      Stek en och en i en TORR stekpanna. Ca 1 minut tills det syns bubblor. Vänd och stek 1 minut till. Brödet ska få fin färg och inte vara blött utan genomstekt.