-
Tre sorters mos - med fisk
AIP. Tre sorters mos som man lätt gör på en gång. Samkoka alla rotfrukterna och dela sedan upp dem i tre skålar när de är genomkokta. Tillsätt de olika ingredienserna och kör med stavmixer. Här är mos på morötter, palsternacka och jordärtskocka. För tre portioner tänk ca 2 dl kokta rotfrukter/portion./mos. Det blir mindre när det är färdigt mos.
-
30 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
400 g Fisk, färsk av valfri sort 1 knippe Gräslök till garnering 1 st Citron, till servering Palsternacksmoset Ingredienser: 5-7 st Palsternackor 2 msk Kokosolja 1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot Salt Efter smak Morotsmoset Ingredienser: 5-7 st Morötter, mellanstora 1 st Vitlöksklyfta 1 msk Citronjuice 2 msk Kokosolja 1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot Salt Efter smak Jordärtskocksmoset Ingredienser: 10-15 st Jordärtskockor 2 msk Kokosolja 1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot Salt Efter smak Gör så här:
-
1)
Stek fisken i lite kokosolja, salta och lägg åt sidan. Färsk makrill är gott till mos.
-
2)
Koka samtliga rotfrukter tillsammans. Skala och dela dem i lika stora bitar först. Salta vattnet lite.
-
3)
Gör tre olika sorters mos i separata skålar. För fluffig konsistens kör med en stavmixer. I samtliga mos tillsätter man lite potatismjöl eller arrowrot (båda AIP) för att få moset att hålla ihop bättre samt kokosolja för len konsistens. Till Morotsmoset tillsätt lite citronjuice och 1 pressad vitlöksklyfta för extra sting. Smaka av med salt. Servera med klippt gräslök och en bit citron.

-








