• Tre sorters mos - med fisk

    AIP. Tre sorters mos som man lätt gör på en gång. Samkoka alla rotfrukterna och dela sedan upp dem i tre skålar när de är genomkokta. Tillsätt de olika ingredienserna och kör med stavmixer. Här är mos på morötter, palsternacka och jordärtskocka. För tre portioner tänk ca 2 dl kokta rotfrukter/portion./mos. Det blir mindre när det är färdigt mos.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    400 g Fisk, färsk av valfri sort
    1 knippe Gräslök till garnering
    1 st Citron, till servering
    Palsternacksmoset Ingredienser:
    5-7 st Palsternackor
    2 msk Kokosolja
    1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot
    Salt Efter smak
    Morotsmoset Ingredienser:
    5-7 st Morötter, mellanstora
    1 st Vitlöksklyfta
    1 msk Citronjuice
    2 msk Kokosolja
    1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot
    Salt Efter smak
    Jordärtskocksmoset Ingredienser:
    10-15 st Jordärtskockor
    2 msk Kokosolja
    1-2 tsk Potatismjöl/arrowrot
    Salt Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Stek fisken i lite kokosolja, salta och lägg åt sidan. Färsk makrill är gott till mos.

    2. 2)

      Koka samtliga rotfrukter tillsammans. Skala och dela dem i lika stora bitar först. Salta vattnet lite.

    3. 3)

      Gör tre olika sorters mos i separata skålar. För fluffig konsistens kör med en stavmixer. I samtliga mos tillsätter man lite potatismjöl eller arrowrot (båda AIP) för att få moset att hålla ihop bättre samt kokosolja för len konsistens. Till Morotsmoset tillsätt lite citronjuice och 1 pressad vitlöksklyfta för extra sting. Smaka av med salt. Servera med klippt gräslök och en bit citron.