• UGNSBAKAD TORSK MED MOROTS- OCH SÖTPOTATISMOS (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Superenkel middagsrätt med torsk och kokta grönsaker som man mixar till ett mos.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    300-400 gram Torskfilé eller torskrygg
    1 knippe Färsk dill
    1 Citron
    1 nypa Havssalt
    2-3 Sötpotatisar
    4-5 Morötter
    5-7 Brysselkål
    1 msk Kokosgrädde
    Extra Havssalt till moset

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Skala och dela sötpotatis och morötter. Ansa brysselkålen och dela på hälften. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

    3. 3)

      Skölj av fisken och torka den torr. Salta och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och klipp ner lite färsk dill.

    4. 4)

      Tillaga i ca 10 -12 minuter. Pressa citron över till servering.

    5. 5)

      Mixa grönsakerna med en stavmixer eller gör ett lite grövre stomp med en potatispress. Salta och tillsätt kokosgrädden. Servera med extra färsk dill och en citronklyfta samt lite grönsallad.