-
UGNSBAKAD TORSK MED MOROTS- OCH SÖTPOTATISMOS (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Superenkel middagsrätt med torsk och kokta grönsaker som man mixar till ett mos.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
300-400 gram Torskfilé eller torskrygg 1 knippe Färsk dill 1 Citron 1 nypa Havssalt 2-3 Sötpotatisar 4-5 Morötter 5-7 Brysselkål 1 msk Kokosgrädde Extra Havssalt till moset Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Skala och dela sötpotatis och morötter. Ansa brysselkålen och dela på hälften. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
-
3)
Skölj av fisken och torka den torr. Salta och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och klipp ner lite färsk dill.
-
4)
Tillaga i ca 10 -12 minuter. Pressa citron över till servering.
-
5)
Mixa grönsakerna med en stavmixer eller gör ett lite grövre stomp med en potatispress. Salta och tillsätt kokosgrädden. Servera med extra färsk dill och en citronklyfta samt lite grönsallad.

-








